Till Proseccon som vi skålade i åt vi en smarrig paj fylld med fransk ost, italiensk salami och soltorkade tomater. Mycket god! Nu känner vi oss såå redo för SEMESTER!
1 rulle färdig pajdeg
Fyllning
3
dl
riven parmesanost
50
g
soltorkade tomater i olja
100
g
brieost
100
g
salami
3
ägg
2
dl
mjölk
1
dl
grädde
1
tsk
salt
2
krm
peppar
Sås
3
dl
lätt- crème fraiche
2
pressade vitlöksklyftor
1
dl
hackad färsk basilika
2
krm
salt
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Klä en pajform som har storleken 26 cm i diameter med pajdeg.
Förgrädda pajdegen i 10 min.
Sätt ugnen på 200°.
Klä en pajform som har storleken 26 cm i diameter med pajdeg.
Förgrädda pajdegen i 10 min.
Strö ut osten i pajskalet.
Skär tomater, ost och korv i småbitar och lägg i.
Skär tomater, ost och korv i småbitar och lägg i.
Vispa ägg, mjölk och grädde, salt och peppar och häll över.
Grädda i 200°, ca 40 min.
Blanda såsen.
Grädda i 200°, ca 40 min.
Blanda såsen.
Garnera gärna pajen med färsk basilika och servera med såsen.
Gott! Ha det så mysigt på er semester. Kraaam Pia
SvaraRaderaTack Pia! Kram till dig!
Radera