Veganska kebabspett, kebabbiffar, kebabbullar - ja med formbar färs är valmöjligheterna oändliga. Det enklaste är att krydda den veganska färsen med kebabkrydda och forma till avlånga rullar. Bara att steka i en panna eller slänga på grillen. Ät tillsammans med vegansk tzatziki och pitabröd. Eller som vi med ugnsrostad färskpotatis.
Vegansk kebab
4 portioner
400 g formbar vegofärs från anamma
2 msk kebabkrydda
salt och svartpeppar
salt och svartpeppar
4 pitabröd
Gör så här
Låt färsen tina upp i en timme i förväg.
Blanda i kebabkryddan med färsen.
Låt färsen tina upp i en timme i förväg.
Blanda i kebabkryddan med färsen.
Salta och peppra och blanda.
Forma färsen till rullar.
Stek i en oljad panna eller pensla med olja och grilla i några minuter
tills kebabrullarna har fått färg.
Förbered tzatziki, se recept nedan.
Forma färsen till rullar.
Stek i en oljad panna eller pensla med olja och grilla i några minuter
tills kebabrullarna har fått färg.
Förbered tzatziki, se recept nedan.
Vegansk tzatziki
0,5 gurka
2 dl växtbaserad crème fraiche
1 msk olivolja
0,5 tsk ättiksprit
2 klyftor vitlök
Svartpeppar
Salt
Gör så här
Skala och riv gurkan.
Krama vattnet ur gurkan.
Blanda gurkan med creme fraiche, olivolja, ättika och vitlök.
Smaka av med peppar och salt.
Låt gärna stå svalt en stund innan servering.
Ugnsrostad färskpotatis
1,5 kg färskpotatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar