Jag var till biblioteket i förra veckan och lånade några böcker. Bland annat fick jag med mig en dessertbok hem, vilket resulterade i en äppeldessert här hemma förra helgen. Tror receptet kan vara till glädje för fler, så här i äppeltider, så håll till godo!
Toscasmul35 g smör 2 msk socker 1 msk vispgrädde 2 msk ljus sirap 1 msk vetemjöl 1 tsk malen kanel 1,5 dl nötter Vaniljkräm med vit choklad 1 msk strösocker 2 äggulor 100 g vit choklad 2 dl vispgrädde 1 vaniljstång 1 gelatinblad Kaneläpplen 2 tsk kanel 20 g smör 2 msk farinsocker 4 äpplen, små Gör så här Toscasmul: Blanda ingredienserna, allt utom nötterna, och koka varsamt i ca 5 minuter tills blandningen tjocknar. Rör i nötter, de kan vara hackade eller hela. Bred toscasmeten så jämt du kan på en plåt med bakplåtspapper. Baka av i ugn i 175 grader cirka 10 minuter, tills toscan är gyllenbrun. Låt svalna och bryt i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar