lördag 24 augusti 2024

Kaneläpplen med vaniljkräm och toscasmul

Jag var till biblioteket i förra veckan och lånade några böcker. Bland annat fick jag med mig en dessertbok hem, vilket resulterade i en äppeldessert här hemma förra helgen.
Tror receptet kan vara till glädje för fler, så här i äppeltider, så håll till godo!

Toscasmul
35 g smör
2 msk socker
1 msk vispgrädde
2 msk ljus sirap
1 msk vetemjöl 
1 tsk malen kanel
1,5 dl nötter 
 
Vaniljkräm med vit choklad

1 msk strösocker
2 äggulor
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1 gelatinblad
 
Kaneläpplen
2 tsk kanel
20 g smör
2 msk farinsocker
4 äpplen, små
 
 
Gör så här
Toscasmul: Blanda ingredienserna, allt utom nötterna, och koka varsamt i ca 5 minuter tills blandningen tjocknar. Rör i nötter, de kan vara hackade eller hela. Bred toscasmeten så jämt du kan på en plåt med bakplåtspapper. Baka av i ugn i 175 grader cirka 10 minuter, tills toscan är gyllenbrun. Låt svalna och bryt i bitar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar