Avsluta nyårsfestens middag med en enkel citrussallad på tunt skivade citrusfrukter med en frisk färskostkräm med smak av lime till.
4 portioner
1 kg citrusfrukter
Limekräm
100 g naturell färskost
0,5 dl florsocker
1 dl vispgrädde
1 lime
Gör så här
Skala citrusfrukterna med en vass kniv
och skär bort allt det vita, beska skalet. Ta bort kärnorna.
Skär frukten i tunna skivor och lägg på ett fat.
Vispa färskosten med florsockret.
Vispa grädden i en annan skål.
Blanda försiktigt grädden med krämen.
Skölj limen noga i ljummet vatten.
Riv skalet och blanda ner det i krämen.
Pressa limesaft över citrussalladen och garnera med mynta.
Servera med limekrämen.
100 g naturell färskost
0,5 dl florsocker
1 dl vispgrädde
1 lime
Gör så här
Skala citrusfrukterna med en vass kniv
och skär bort allt det vita, beska skalet. Ta bort kärnorna.
Skär frukten i tunna skivor och lägg på ett fat.
Vispa färskosten med florsockret.
Vispa grädden i en annan skål.
Blanda försiktigt grädden med krämen.
Skölj limen noga i ljummet vatten.
Riv skalet och blanda ner det i krämen.
Pressa limesaft över citrussalladen och garnera med mynta.
Servera med limekrämen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar