Fredagsmys behöver inte betyda onyttigheter,
utan kan faktiskt hållas riktigt hälsosamt men ändå vara mysigt :)
Trevlig helg!
4 portioner
1-2 msk cajunkryddblandning
0,5 msk olja
500 g hel, skinnfri laxfilé
4 tortillabröd
500 g hel, skinnfri laxfilé
4 tortillabröd
Cajunkrydda till fisk och skaldjur
blir ca 0,75 dl
1 msk vitlökssalt
blir ca 0,75 dl
1 msk vitlökssalt
1
msk lökpulver
2 tsk vitpeppar
2 tsk svartpeppar
2 tsk vitpeppar
2 tsk svartpeppar
2
tsk cayennepeppar
2 tsk timjan, torkad
2 tsk timjan, torkad
1
tsk oregano, torkad
Tomatsalsa
300 g tomater
1 liten rödlök, finhackad
300 g tomater
1 liten rödlök, finhackad
1 röd chili, finhackad
1 liten röd paprika, finhackad
1 litet knippe persilja, finhackad
1 litet knippe koriander, finhackad
1 skvätt limesaft
1,5 msk olja
1 liten röd paprika, finhackad
1 litet knippe persilja, finhackad
1 litet knippe koriander, finhackad
1 skvätt limesaft
1,5 msk olja
Bönsallad
400 g cannellinibönor, sköljda och avrunna
2 avokador, tärnade
1 lime, saften
400 g cannellinibönor, sköljda och avrunna
2 avokador, tärnade
1 lime, saften
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda cajunkryddblandningen med olja och gnid in laxen med den.
Lägg i en ugnsfast och tillaga i 12-15 minuter.
"Flaga" sedan laxen.
Blanda ingredienserna till tomatsalsan
Blanda cajunkryddblandningen med olja och gnid in laxen med den.
Lägg i en ugnsfast och tillaga i 12-15 minuter.
"Flaga" sedan laxen.
Blanda ingredienserna till tomatsalsan
och till bönsalladen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera salsa, bönsallad i tortillabröden med flagad lax.
Smaka av med salt och peppar.
Servera salsa, bönsallad i tortillabröden med flagad lax.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar