fredag 31 januari 2025

Cajunwraps med lax och syrlig salsa

 Fredagsmys behöver inte betyda onyttigheter,
utan kan faktiskt hållas riktigt hälsosamt men ändå vara mysigt :)

Trevlig helg!

 4 portioner
 
1-2 msk cajunkryddblandning
  0,5 msk olja
500 g hel, skinnfri laxfilé
4 tortillabröd

Cajunkrydda till fisk och skaldjur
blir ca 0,75 dl

1
msk vitlökssalt
 1 msk lökpulver
2 tsk vitpeppar
2 tsk svartpeppar
 2 tsk cayennepeppar
2 tsk timjan, torkad
1 tsk oregano, torkad 
 
Tomatsalsa
300 g tomater
1 liten rödlök, finhackad
1 röd chili, finhackad
1 liten röd paprika, finhackad
1 litet knippe persilja, finhackad
1 litet knippe koriander, finhackad
1 skvätt limesaft
1,5 msk olja
 
Bönsallad
400 g cannellinibönor, sköljda och avrunna
2 avokador, tärnade
1 lime, saften

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda cajunkryddblandningen med olja och gnid in laxen med den.
Lägg i en ugnsfast och tillaga i 12-15 minuter.
"Flaga" sedan laxen.
Blanda ingredienserna till tomatsalsan
 och till bönsalladen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera salsa, bönsallad i tortillabröden med flagad lax.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar