Bjuder på ytterligare ett recept i kategorin
"allt i en och samma panna - minimalt med disk".
One pot risoni med kyckling
4 portioner
ca 700 g kyckling skuren i bitar
2 msk röd pesto
1 msk paprikapulver
2 msk lökpulver
salt & svartpeppar
2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
3 dl risoni
ca 7 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
saft från 0,5 citron
1 dl finriven parmesanost
färska örter
Gör så här
Lägg kycklingen i en stekpanna.
Ha på pesto, paprika, lökpulver, salt och peppar.
Blanda ordentligt och stek tills det börjar få fin färg.
Skala och finhacka vitlöken.
Skär ner champinjonerna i mindre bitar.
Blanda i vitlök och champinjoner med kycklingen.
Låt steka någon minut tills svampen mjuknat.
Ha över risoni, vatten och buljongtärning.
Låt koka i cirka 10 minuter eller tills pastan börjar bli klar.
Pressa saften ur en citron och ha i den.
Rör i osten och de färska örterna.
2 msk röd pesto
1 msk paprikapulver
2 msk lökpulver
salt & svartpeppar
2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
3 dl risoni
ca 7 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
saft från 0,5 citron
1 dl finriven parmesanost
färska örter
Gör så här
Lägg kycklingen i en stekpanna.
Ha på pesto, paprika, lökpulver, salt och peppar.
Blanda ordentligt och stek tills det börjar få fin färg.
Skala och finhacka vitlöken.
Skär ner champinjonerna i mindre bitar.
Blanda i vitlök och champinjoner med kycklingen.
Låt steka någon minut tills svampen mjuknat.
Ha över risoni, vatten och buljongtärning.
Låt koka i cirka 10 minuter eller tills pastan börjar bli klar.
Pressa saften ur en citron och ha i den.
Rör i osten och de färska örterna.
Det där låter väldigt gott. Risoni använder jag sällan tyvärr. Ska bättra mig och skriva upp det på handlingslistan. Tack för inspirationen. Kraaam Pia
SvaraRaderaRisoni är perfekt att ha hemma och addera till t ex grytor, istället för att servera potatis eller ris till. Kul att kunna inspirera :) Kram!
Radera