Letar du efter enkel och lättfixad middagsmat? Snabblagad gratäng med falukorv passar utmärkt när man har ont om tid och ork. Receptet kommer från bloggen Landleys kök.
6-8 portioner
800 g wokgrönsaker
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
800 g falukorv
10 bitar soltorkade tomater i olja
0,5 dl kapris
3 burkar krossade tomater (à 400g)
2 msk skånsk senap
1 tsk torkad timjan
salt, svartpeppar
3 dl riven ost
Gör så här
Tina
wokgrönsakerna.
Hacka gul lök och vitlök.
Skär falukorven till
halvmånar och strimla de soltorkade tomaterna.
Lägg allt i en långpanna
tillsammans med kapris.
Häll på
krossade tomater och senap.
Smula över timjan, salta och peppra.
Blanda
allt.
Ställ in långpannan i cirka 20–25 minuter i 225°C.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar