tisdag 6 november 2012

Chokladbiskvier

Chokladbiskvier
200 g mald sötmandel
4 st mald bittermandel
3 1/4 dl florsocker
3 st äggvitor
 
Smörkräm
3/4 dl socker
3/4 dl vatten
3 äggulor
150 g smör
1 msk kakao
 
Glasyr
75 g mörk blockchoklad
1 msk olja
 
Gör så här
Blanda ingredienserna till bottnarna
Gör små bollar och platta ut dem något på bakplåtspapper
Grädda i 12-15 min i 175-200 grader
Låt svalna
Koka socker och vatten till smörkräm under omrörning till en simmig lag ca 10 min
Vispa i äggulorna
Låt svalna
När lagen svalnat rör i smör och kakao
Bred smörkrämen på bottnarna
Låt stelna i frysen
Smält blockchokladen till glasyren i vattenbad
Rör ner i oljan
Doppa överdelen på kakorna i chokladen
Låt stelna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar