Efter påsk hade jag en bit varmrökt lax kvar i frysen som jag tinade och kokade blomkålsris till förra fredagen. Jag rörde även snabbt ihop en sås på mango chutney, majonnäs och lime som blev riktigt god.
Det som jag dock inte blev lika nöjd med var det vita vinet, Drostdy-Hof nr 12074. Vinet i sig var det inget fel på, fruktigt med smak av ananas, päron och citrus, men ihop med rättens rökiga och syrliga smaker skar det sig :(
Tror det hade passat bättre med en öl...
Varmrökt lax och blomkålsris
4 portioner
500 g varmrökt lax
1 st blomkålshuvud
Gör så här
Riv blomkålshuvudet på den grövsta sidan av rivjärnet
Släpp sedan ner i kokande vatten i ca 10 sekunder
Häll av i durkslag
Mango chutneysås
4 portioner
1 dl mango chutney
1 dl majonnäs
1 lime, finrivet skal och saft
Gör så här
Blanda ingredienserna till en sås
1 dl majonnäs
1 lime, finrivet skal och saft
Gör så här
Blanda ingredienserna till en sås
Trevlig fredag!
Blomkålsris är ju så gott. Måste testa till lax också. Tack för tipset :)Kram
SvaraRaderaDet var så lite så :)
RaderaKram till dig