fredag 5 maj 2017

Varmrökt lax, blomkålsris och mango chutneysås

Efter påsk hade jag en bit varmrökt lax kvar i frysen som jag tinade och kokade blomkålsris till förra fredagen. Jag rörde även snabbt ihop en sås på mango chutney, majonnäs och lime som blev riktigt god. 
Det som jag dock inte blev lika nöjd med var det vita vinet, Drostdy-Hof nr 12074. Vinet i sig var det inget fel på, fruktigt med smak av ananas, päron och citrus, men ihop med rättens rökiga och syrliga smaker skar det sig :(     
Tror det hade passat bättre med en öl...

Varmrökt lax och blomkålsris
4 portioner

500 g varmrökt lax
1 st blomkålshuvud

Gör så här
Riv blomkålshuvudet på den grövsta sidan av rivjärnet
Släpp sedan ner i kokande vatten i ca 10 sekunder
Häll av i durkslag

Mango chutneysås
4 portioner

1 dl mango chutney
1 dl majonnäs
1 lime, finrivet skal och saft

Gör så här
Blanda ingredienserna till en sås


Trevlig fredag!

2 kommentarer:

  1. Blomkålsris är ju så gott. Måste testa till lax också. Tack för tipset :)Kram

    SvaraRadera