Igår lagade jag ett fiskrecept från boken.
Curryfisk med solgula rötter
4 portioner
2 gula lökar
1 msk olivolja
1-2 tsk curry
3/4 tsk salt
1/2 dl finhackad persilja
600 g sej-eller gösfilé
Rotsaksfräs
3 morötter
350 g kålrot
200 g rotselleri
1 msk olivolja
1/2 dl mango chutney
1 dl pressad apelsin
1 tsk salt
Gör så här
Sätt på ugnen på 225 grader
Hacka lök och fräs den mjuk i oljan
Tillsätt curry och låt fräsa ytterligare en minut
Smaksätt med lite av saltet och tillsätt persiljan
Lägg fisken, delad i bitar, i en ugnsform
Salta med resten av saltet
Fördela löken över fisken
Täck med folie och sätt in i ugnen i 15 min
Skala och strimla rotfrukterna
Fräs dem i oljan i stekpanna tills de är mjuka men ändå spänstiga
Smaksätt med mango chutney, pressad apelsin och salt.
Servera grönsakerna varma till fisken
Här hemma är det inte jätte populärt med grönsaker bland ungdomarna så jag serverade även pressad potatis till.
Det passar också att koka en gryta på fisk och rotfrukter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar