Ikväll lagade jag Ädelkyckling men eftersom vi inte var fler än 4 som skulle äta gjorde jag bara en halv sats i en ugnsfast form istället. På samma sätt som man lagar en gratäng, blandar alla ingredienser i en och samma form och sedan låter det sköta sig självt i ugnen, lagar man mat i långpanna. Skillnaden är att maten räcker till så många fler när man lagar den i långpanna.
Ädelkyckling
8-10 portioner
4 dl ris
8 dl vatten
2 tsk salt
2 grillade kycklingar, skurna i mindre bitar
6 dl vispgrädde
280-300 g ädelost
300 g färska champinjoner
Till servering
4 dl ris
8 dl vatten
2 tsk salt
2 grillade kycklingar, skurna i mindre bitar
6 dl vispgrädde
280-300 g ädelost
300 g färska champinjoner
Till servering
Sallad
Gör så här
Koka riset i saltat vatten
Smörj en långpanna och bred ut riset i den
Lägg kycklingbitarna ovanpå
Koka upp grädden
Dela osten i mindre bitar och rör ner i grädden
Rör tills osten smält
Häll såsen över kycklingen och riset
Skiva champinjonerna och lägg dem ovanpå
Gratinera i 225 grader i 15-20 min
Lasange är perfekt mat att laga i långpanna.
Gör så här
Koka riset i saltat vatten
Smörj en långpanna och bred ut riset i den
Lägg kycklingbitarna ovanpå
Koka upp grädden
Dela osten i mindre bitar och rör ner i grädden
Rör tills osten smält
Häll såsen över kycklingen och riset
Skiva champinjonerna och lägg dem ovanpå
Gratinera i 225 grader i 15-20 min
Lasange är perfekt mat att laga i långpanna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar