torsdag 25 april 2013

Baka en potatiskaka av rester till fredagsfikat

Jag är ju mycket för att man ska försöka ta vara på sina matrester så långt det går. Bananer som blivit bruna passar t ex utmärkt i en banankaka och ledsna morötter i en morotskakaKokt potatis som blivit över från middagen är perfekt att steka till lunch, men de kan även användas att baka av, t ex en potatiskaka. Kanske något att överraska jobbarkompisarna med imorgon.
Potatiskaka
med rosa glasyr
100 g smör
4 dl socker
3 ägg
3 medelstora kokta potatisar
150 g sötmandel
Glasyr
Några droppar röd hushållsfärg
2 msk vatten
3 dl florsocker

Gör så här
Rör smör, socker och äggulor
Tillsätt de rivna potatisarna och den malda mandeln
Rör om
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten
Häll smeten i en smord och bröad form, 25 cm i diameter
Grädda i 175 graderca i 35 min
Låt svalna
Blanda ingredienserna till glasyren
Glasera kakan när den svalnat
Låt glasyren stelna

Ta vara på dina rester!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar