tisdag 16 april 2013

Cashewkyckling med ingefära

Den här kycklingrätten är lagad efter Wismars familjemetodJag stekte kycklingfilé, skuret i kuber, i ugn i 175 grader i 18 minuter men istället för att frysa in det och spara till ett senare tillfälle, till t ex wok, gryta, pasta eller pytt, så använde jag det direkt. Receptet hittade jag i Jacobs andra kokbok, Familjens hälsokokbok, en kokbok med framförallt vardagsmat för barnfamiljer.
 
Cashewkyckling med ingefära 
4 portioner
 
0,5 dl cashewnötter
1 gul paprika
50 g sockerärter
0,5 purjolök
600 g kycklingfilé
0,5 dl riven färsk ingefära
Dressing
0,5 dl risvinäger el  2 msk ättika
2 msk japansk soja
2 tsk flytande honung
0,5 msk sambal oelek
0,5 dl sesamolja
0,5 kruka färsk koriander
 
Till servering
Nudlar
Sallad
 
Gör så här
Skär kycklingen i kuber
Lägg dem på en ugnsplåt
Salta och peppra
Stek kuberna i ugn i 175 grader i 18 minuter
Rosta cashewnötterna i torr stekpanna
Hacka nötterna när de svalnat
Strimla paprika, sockerärter och purjo
Rör ihop dressingen
Blanda grönsakerna med kycklingen och dressingen
Lägg upp på serveringsfat 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar