tisdag 2 april 2013

Järpar med persilja och vitlök

Det är inte bara jag som lagar mat i familjen utan ibland händer det att min man ställer sig vid spisen.
Igår bjöd han på nötfärsjärpar, smaksatta med persilja och vitlök. Järparna passar också väldigt bra att göra på viltfärs, om man vill det. Vi åt kokt potatis och brunsås till men jag kan tänka mig att klyftpotatis och tsatsiki skulle funka fint.
 
Järpar med persilja och vitlök
4-6 portioner
 
0,5 dl havregryn
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
3 pressade vitlöksklyftor
1 pkt fryst persilja (30 g)
700 g färs (gärna vilt)
 
Gör så här
Smula havregrynen i en skål och häll på mjölk
Låt det svälla 5 minuter
Blanda i övriga ingredienser till en jämn smet
Forma färsen till järpar
Stek i lite olja tills de fått fin färg
Lägg över järparna i en ugnsfast form
Stek färdigt i ugn i 200 grader i 10 minuter 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar