söndag 9 juni 2013

Varma mackor med champinjonstuvning

På söndags kvällarna, när man vill ha något snabbt och lättlagat, brukar det nästan alltid bli varma mackor här hos oss. Oftast gör vi dem i smörgåsgrillen med tonfisk, senap och lök men idag var jag sugen på champinjonstuvning, så då fick mackorna bli gratinerade i ugnen istället. Gjorde även klassiska varma mackor med skinka och tomat.
 
 
Varma mackor med champinjonstuvning
3-4 portioner
 
1 burk champinjoner (200g)
2,5 msk vetemjöl
2 dl svampspad + mjölk
1 dl grädde
2 krm salt
Peppar
Rostbröd
Riven lagrad ost
 
Gör så här
Häll av spadet från svampen och spara i ett glas
Fräs svampen i lite margarin tills all vätska kokat in
Strö mjölet över svampen och rör om
Späd under omrörning med svampspad, mjölk och grädde
Koka på svag värme minst 10 minuter
Smaka av med salt och peppar
Fördela stuvningen på rostbröd
Strö riven lagrad ost över
Gratinera mackorna i 250 grader tills osten smällt
och mackorna fått lite färg

2 kommentarer:

  1. Om man bara byter ut de konserverade champinjonerna mot färska och kör mjölk istället för spadet så blir det mycket godare. Lite persilja på toppen av mackorna efter de varit inne i ugnen gör det extra smarrigt!

    SvaraRadera