måndag 21 oktober 2013

Hur får man lättast ut kärnorna ur ett granatäpple?

Granatäpplena har så smått börjat dyka upp i affärerna och det är nu under vinterhalvåret som det är högsäsong för granatäpplen. Fruktköttet, som liknar små gnistrande rubiner, smakar både sött och syrligt – lite som söta röda vinbär – och är mycket saftigt. Strö fruktkärnorna över sallad, blanda i frukost yoghurten eller använd till en fruktsallad.


Hur får man då lättast ut kärnorna ur ett granatäpple,
utan att köket ser ut som ett slagfält?


Pilla ur kärnorna i en skål med vatten så slipper du de röda stänken. Kärnorna sjunker till botten medans de vita hinnorna flyter upp och är lätta att rensa bort.


4 kommentarer:

  1. Hej ! Man kan även ta en stor sked och "dunka " den på skalsidan och med en bunke under som de trillar ned i ! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter smidigt om de lossnar så lätt :) Måste testas!

      Radera