onsdag 27 november 2013

Julköttbullar

En laddning julköttbullar är nu klara och ligger i frysen i väntan på att plockas fram till julbordet på självaste dopparedagen. För att göra det lite smidigare att steka en så stor laddning med små julköttbullar steker jag dem hastigt runt om på hög värme så de får stekyta, lägger dem på en ugnsfastplåt och låter dem steka färdigt i ugnen i ca 10 minuter.
Julköttbullar
 
1 kg nötfärs
2 små gula lökar
2 ägg
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 dl matlagningsgrädde
2 msk skånsksenap
4msk ströbröd

Gör så här
Skala och finhacka löken
 Fräs löken i lite matfett
Blanda ströbröd och matlagningsgrädde och
låt svälla minst 10 minuter
Rör sedan ner ägg, lök, senap, salt och peppar
Lägg i köttfärsen och
blanda samman så det precis blir väl blandat
Forma färsen till små jämna bullar
Stek bullarna hastigt runt om på hög värme så
de får stekyta
Lägg dem sedan på en ugnsfastplåt och låt dem steka färdigt i ugnen i 2oo grader i ca 10 minuter

Jag undrar hur Mannerström gör sina julköttbullar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar