Kan inte påstå att jag är någon flitig användare av lakritspulver, burken med lakritspulver som jag köpte i våras för att göra hallon- och lakritsglass har nämligen stått orörd sedan dess, men härom dagen kom jag över ett recept på kladdkaka med lakrits som fick mig att ta fram och damma av den bortglömd burken med lakritspulver igen.
Kladdkaka med lakrits
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 msk lakritspulver
En nypa salt
Gör så här
Smöra en form med löstagbar kant
Smält smöret
Ställ åt sidan och låt svalna
Vispa ägg och socker poröst
Blanda alla torra ingredienser
Rör försiktigt ner de torra ingredienserna
tillsammans med det smälta smöret i äggvispet
Häll smeten i den smorda formen
Grädda i 175 grader i ca 10-15 minuter
Låt svalna innan servering
Choklad och lakrits är gott tillsammans. Och ännu bättre i en kladdkaka. Mums!!
SvaraRaderaRiktigt mumsig är den. Tänkte bjuda på den nästa helg när vi ska ha adventbrunch med släkten.
Radera