torsdag 21 november 2013

Soppa med kyckling, dragon och en skvätt vitt vin

Det här är bra grejer! En smakrik soppa med lök, kyckling, dragon och en skvätt vitt vin, en vardagsrätt tycker Sara på vardag.nu, och visst ska man förgylla vardagen, men själv åt jag soppan på en lördag med ett glas vitt vin till, funkade det med ;)

Kycklingsoppa med dragon

 4 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 purjolök
2 stjälkar selleri
 300 g kycklingfilé
3 dl vitt vin
6 dl kycklingbuljong
1,5 msk dragon
2 dl grädde
2 tsk vitvinsvinäger
Salt
Vitpeppar
 
Gör så här
Hacka löken och vitlöken
 Strimla purjolöken och sellerin
 Fräs all lök i en stor kastrull ca 5 min
Tärna under tiden kycklingen
 Låt den och sellerin fräsa med löken någon minut Tillsätt vin, buljong och dragon
 Koka 10 min
 Kontrollera att kycklingen är färdig
 Häll på grädde och koka upp igen
 Smaka av med vinäger, salt och peppar
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar