söndag 26 januari 2014

Banankaka på bananer med brunprickiga skal

Med tanke på gårdagens 17 tips för att slippa slänga överblivna rester kommer här ett recept på banankaka. En banankaka som naturligtvis blir som saftigast och godast om man använder bananer med brunprickiga skal
 
Banankaka  med valnötter

100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 nypa salt
4 medelstora bananer
2 dl hackade valnötter

Gör så här 
Smöra och bröa en brödform
Rör smör och socker poröst
Rör ner ett ägg i taget
Mosa bananerna och blanda ner i smeten
Blanda de torra ingredienserna och
blanda ner tillsammans med valnötterna i smeten
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i ca 1 timme

2 kommentarer:

  1. Så bra med ett nytt bananrecept! Börjar bli trött på att alltid baka bananmuffins av bananer som börjar att bli lite tråkiga. Detta får jag testa :) Liza

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hittade ett recept igår, efter jag bakat min banankaka, där man istället för valnötterna hade i 2 dl jordnötssmör. Lätt oxå gott, så det ska jag testa nästa gång :)

      Radera