Banankaka med valnötter
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 nypa salt
4 medelstora bananer
2 dl hackade valnötter
Gör så här
Smöra och bröa en brödform
Rör smör och socker poröst
Rör ner ett ägg i taget
Mosa bananerna och blanda ner i smeten
Blanda de torra ingredienserna och
blanda ner tillsammans med valnötterna i smeten
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i ca 1 timme
Så bra med ett nytt bananrecept! Börjar bli trött på att alltid baka bananmuffins av bananer som börjar att bli lite tråkiga. Detta får jag testa :) Liza
SvaraRaderaHittade ett recept igår, efter jag bakat min banankaka, där man istället för valnötterna hade i 2 dl jordnötssmör. Lätt oxå gott, så det ska jag testa nästa gång :)
Radera