Idag
när dottern skulle hjälpa till att göra Dajmtårta till hennes
födelsedag nästa vecka blev hon väldigt engagerad när hon hörde att vi
skulle separera äggulor från vitan.
- Jag vet ett knep, sa hon ivrigt, och så gav hon mig en liten lektion i hur man enkelt separerar äggulan från vitan.
Hon sköljde ur en petflaska, knäckte ett ägg på en tallrik, tog petflaskan och tryckte till den lite så att all luft åker ur, satte den mot äggulan och släppte lite så att luften kommer in i flaskan. Resultatet är att äggulan åker in i flaskan. Sedan är det bara att hålla flaskan med gulan i över en skål och trycka till på flaskan så åker gulan ut igen. Smart!
- Jag vet ett knep, sa hon ivrigt, och så gav hon mig en liten lektion i hur man enkelt separerar äggulan från vitan.
Hon sköljde ur en petflaska, knäckte ett ägg på en tallrik, tog petflaskan och tryckte till den lite så att all luft åker ur, satte den mot äggulan och släppte lite så att luften kommer in i flaskan. Resultatet är att äggulan åker in i flaskan. Sedan är det bara att hålla flaskan med gulan i över en skål och trycka till på flaskan så åker gulan ut igen. Smart!
Det här får vi allt prova nångång för att se om vi kan få till det. :)
SvaraRaderaSå länge gulan är hel är det inte svårt alls :)
Radera