Tänkte göra en tonfiskröra och sedan fylla baguetter med röran och andra godsaker som sallad, ägg, räkor och citron. Kan nog bli riktigt mumsigt :) Förra veckan knåpade mannen och jag ihop ett eget recept med färdig frysta smördegsplattor som vi hade låg i frysen och inte riktigt visste vad vi skulle göra med. Vi tog och fyllde dem med lite av varje som vi hade hemma och fick till ett riktigt lyckat resultat. Annars laddar vi för kaffekalas imorgon då dottern i huset fyller moppe. Trevlig helg!
Smördegsinbakad fetaost med bacon och kantareller
6 paket
6 smördegsplattor
250 g bacon
2 dl torkade kantareller
(eller färska, eller på burk, eller annan svamp)
1 gul lök
150 g fetaost
1 uppvispad äggula till pensling
Salt
Peppar
Till servering
Gör så här
Lägg de ev torkade kantarellerna i blöt ca 30 minuter
Ta fram och tina smördegsplattorna i 20 minuter
Dela fetaosten i mindre bitar
Stek bacon och låt rinna av på ett hushållspapper
Hacka löken och stek
Häll av svampen och stek
Kavla ut smördegsplattorna till tunna kvadrater
Fördela svamp, lök, ost och bacon på smördegsplattorna
Salta och peppra efter smak
Pensla äggula som klister runt kanten på halva plattan
Vik plattan över fyllningen till ett paket
Tryck ihop kanterna med en gaffel
Pensla paketet med äggula
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter tills
paketet fått fin gyllenbrun färg
Lägg de ev torkade kantarellerna i blöt ca 30 minuter
Ta fram och tina smördegsplattorna i 20 minuter
Dela fetaosten i mindre bitar
Stek bacon och låt rinna av på ett hushållspapper
Hacka löken och stek
Häll av svampen och stek
Kavla ut smördegsplattorna till tunna kvadrater
Fördela svamp, lök, ost och bacon på smördegsplattorna
Salta och peppra efter smak
Pensla äggula som klister runt kanten på halva plattan
Vik plattan över fyllningen till ett paket
Tryck ihop kanterna med en gaffel
Pensla paketet med äggula
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter tills
paketet fått fin gyllenbrun färg
Låter supergott! Ha en skön fredag!
SvaraRaderaTack, det hoppas jag du oxå får :)
Radera