måndag 3 februari 2014

Grön ärtsoppa med pepparrotskräm och räkor

Sugen på soppa? Då kan jag rekommendera Monika Ahlbergs gröna ärtsoppa med pepparrotskräm och räkor. Smakar riktigt gott och man blir både pigg och glad av att bara titta på den härligt gröna soppan.                                                           
Grön ärtsoppa med pepparrotskräm och räkor
4 portioner

1 gul lök
1 msk smör
6 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
600 g frysta gröna ärtor
1,5 dl vispgrädde
1 dl mousserande vin
(kan ersättas med kolsyrat vatten)
Salt
Peppar
Pepparrotskräm
100 g färskost 
(t ex philadelphiaost)
0,5-1dl crème fraiche
2-3 msk riven färsk pepparrot

Till servering
200 g skalade räkor 
Ett gott bröd

Gör så här
Skala och grovhacka löken
Fräs löken mjuk i smöret i en kastrull
Häll på vattnet och smula ner buljongtärningen
Tillsätt de frysta ärtorna
Koka upp och låt koka i 4-5minuter
Mixa soppan slät
Tillsätt vispgrädden och koka upp
Häll i vinet
Smaka av med salt och peppar
Rör ihop färskost och crème fraiche
Smaksätt med pepparrot
Häll uppsoppan
Lägg ner en klick av pepparrotskrämen
Toppa med räkor


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar