Grön ärtsoppa med pepparrotskräm och räkor
4 portioner
1 gul lök
1 msk smör
6 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
600 g frysta gröna ärtor
1,5 dl vispgrädde
1 dl mousserande vin
(kan ersättas med kolsyrat vatten)
Salt
Peppar
Pepparrotskräm
100 g färskost
(t ex philadelphiaost)
0,5-1dl crème fraiche
2-3 msk riven färsk pepparrot
Till servering
200 g skalade räkor
Ett gott bröd
Gör så här
Skala och grovhacka löken
Fräs löken mjuk i smöret i en kastrull
Häll på vattnet och smula ner buljongtärningen
Tillsätt de frysta ärtorna
Koka upp och låt koka i 4-5minuter
Mixa soppan slät
Tillsätt vispgrädden och koka upp
Häll i vinet
Smaka av med salt och peppar
Rör ihop färskost och crème fraiche
Smaksätt med pepparrot
Häll uppsoppan
Lägg ner en klick av pepparrotskrämen
Toppa med räkor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar