onsdag 16 april 2014

Gör din entré inbjudande

När du kommer hem efter en lång dag på jobbet, vilken känsla får du när du öppnar din ytterdörr? Känner du dig glad eller känns det mest betungande? Ensamt eller vilsamt?
Helst vill man förstås mötas av en positiv känsla, som att man är välkommen hem och att hemmet är en plats för vila, glädje och inspiration. Men så kanske det inte alltid känns. Titta dig omkring i din hall som om du var en gäst på besök. Vad skulle du tänka om människorna som bor där?

Gör din entré inbjudande
Behöver hallen rensas upp för att kännas välkomnande? Det måste nämligen finnas plats för att stiga in. En ordentlig dörrmatta som ligger innanför dörren gör det tryggt att kliva in. Välj färg i hallen efter vilken stämning du vill förmedla. Grönt, blått, turkos och lila gör stämningen vilsam. Rött, gult och orange gör dig glad och pigg. Bra belysning i en hall är viktigt, och blommor är ju alltid välkomnande.
Är hallen överbelamrad med ett myller av skor, kläder, tidningar och annat som gärna samlas innanför dörren är det stor risk att ditt liv känns betungande. Ett skoskåp är ett tips på hur du lätt kan få undan skorna. Men å andra sidan kan en alldeles neutral hall innebära att du blir kvar i samma sinnesstämning som när du kom hem.
Det är även viktigt att entrén till hemmet är välkomnande utifrån. Om man bor i eget hus ska man tänka på att inte placera soptunnan precis vid ytterdörren och att det inte råder något tvivel om var huvudentrén är. Se till att ha bra belysning, klippta buskar och rensade rabatter fram till dörren. Placera gärna några krukor med blommor vid entrén för att ge ett välkomnande och varmt intryck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar