Grillsäsongen har just börjat och vi har många härliga grillmiddagar att se fram emot :)
Men det kan efter en tid bli ganska tradigt och man har lite svårt att komma på nya varianter på det grillade och kör mest på samma grillbit och samma grillspett. Men det grillade kan ju varieras i det oändliga bara genom att byta ut tillbehören.
Tomat- och jordgubbssallad med basilika och vitlök
4 portioner
250 g jordgubbar
30 g körsbärstomater
15 basilikablad
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Gör så här
Halvera jordgubbar och tomater
Riv basilikabladen i mindre bitar
Finhacka vitlöken
Svängrunt alltsammans med olivolja
Krydda med salt och peppar
Baconlindad potatis
Förbered och koka potatis i förväg. Perfekt att använda potatisen som blev över från gårdagens middag.
Linda en bacon skiva runt varje potatis och grilla.
Rabarberchutney
1 liter chutney
1 liter rabarber, skalad och delad
1 dl vinäger
1 hackad gul lök
3 msk olja
2 msk curry
2 msk malen ingefära
2 st kanelstänger
2 tsk mald kardemumma
3 dl råsocker
1 tsk salt
Gör så här
Värm oljan i en kastrull
Tillsätt lök, kryddor, socker och salt
Rör om och låt koka ihop ca fem minuter
Tillsätt rabarber och vinäger
Låt koka på medelvärme i 30 minuter
Smaka ev av med mer socker, salt och vinäger
Häll upp på burkar och sätt på lock
Chutneyn håller sig flera månader
eftersom det bildas ett vakum i burkarna
1 liter chutney
1 liter rabarber, skalad och delad
1 dl vinäger
1 hackad gul lök
3 msk olja
2 msk curry
2 msk malen ingefära
2 st kanelstänger
2 tsk mald kardemumma
3 dl råsocker
1 tsk salt
Gör så här
Värm oljan i en kastrull
Tillsätt lök, kryddor, socker och salt
Rör om och låt koka ihop ca fem minuter
Tillsätt rabarber och vinäger
Låt koka på medelvärme i 30 minuter
Smaka ev av med mer socker, salt och vinäger
Häll upp på burkar och sätt på lock
Chutneyn håller sig flera månader
eftersom det bildas ett vakum i burkarna
Coleslaw
0,5 vitkålshuvud
1 stor morot
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil eller crème fraiche
1 tsk hel grovstött kummin
Salt
Svartpeppar
Strösocker
Gör så här
Strimla kål och morot
Slaka kålen genom att doppa den i kokande vatten en halv minut, låt rinna av
Blanda alla ingredienserna till en coleslaw
Salt, peppra och sockra efter tycke och smak
Hemgjord gurkmajonäs
0,5 dl majonnäs
1 dl crème fraiche eller turkisk youghurt
ca 1 dl bostongurka
ev. salt
Avokadosås
1 avokado
0,5 gurka, skalad
1dl neutral olja
1 tsk pressad citron
Salt
Gör så här
Mixa med mixerstav till slät kräm
Krydda med din favoritört eller lök
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar