I vår familj brukar vi alla turas om att laga mat, måndagar lagar grabben mat, tisdagar dottern, onsdagar mannen och på torsdagar jag. De andra dagarna i veckan brukar av någon oförklarlig anledning tillfalla mig ;) Hur som helst, när dottern lagade mat i tisdags bjöd hon på Indisk kyckling, först provlagad på skolans hemkunskap och dessutom betygsatt med "dagens stjärna" :) Alltså en rätt med riktig stjärnstatus ;)
Ett annat enkelt recept hon lagat från hemkunskapen och som jag lagt upp här på bloggen är en Fiskgratäng med ostsås som är riktigt god, och det receptet hittar du Här.
Indisk kyckling
2 portioner
150 g kycklingfilé
1 liten gul lök
0,5 msk matfett
0,5 äpple
1 tsk curry
2 krm salt
1 vitlöksklyfta
0,75 dl vatten
0,5 dl grädde
0,5 dl krossade tomater
Till servering
Ris
Sallad
Gör så här
Dela kycklingen i bitar
Skala och hacka löken fint
Skölj och skär äpplet i bitar
Fräs löken i matfettet i en stekpanna
Tillsätt äpple, curry, salt och pressad vitlök
Häll på vattnet
Låt såsen sjuda på svag värme 2-4 minuter under lock
Lägg i kycklingbitarna
Låt rätten sjuda ca 15 minuter på svag värme under lock
Häll i grädden och de krossade tomaterna
Låt det hela koka upp.
2 portioner
150 g kycklingfilé
1 liten gul lök
0,5 msk matfett
0,5 äpple
1 tsk curry
2 krm salt
1 vitlöksklyfta
0,75 dl vatten
0,5 dl grädde
0,5 dl krossade tomater
Till servering
Ris
Sallad
Gör så här
Dela kycklingen i bitar
Skala och hacka löken fint
Skölj och skär äpplet i bitar
Fräs löken i matfettet i en stekpanna
Tillsätt äpple, curry, salt och pressad vitlök
Häll på vattnet
Låt såsen sjuda på svag värme 2-4 minuter under lock
Lägg i kycklingbitarna
Låt rätten sjuda ca 15 minuter på svag värme under lock
Häll i grädden och de krossade tomaterna
Låt det hela koka upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar