Alla komponenter går fint att förbereda
och klicka ut när det är dags att servera.
Smörstekt kavring med oströra och fikonmarmelad
3 - 4 skivor
kavring
100 g
cheddarost
- riven
1 dl
crème fraiche
2 krm
salt
1 krm
nymald svartpeppar
Fikonmarmelad
0,5 dl valnötter
0,5 dl valnötter
timjankvistar
Gör så här
Mixa cheddar och crème fraiche till en slät kräm.
Krydda med salt och peppar.
Rosta valnötterna på medelvärme i en torr panna tills de är gyllene.
Låt kallna och hacka dem grovt.
Skär kavringen i bitar, ca 4x4 cm.
Stek dem gyllene på båda sidor i en stekpanna med smör.
Lägg dem på ett serveringsfat och låt kallna.
Toppa kavringen med en klick cheddarröra och lite fikonmarmelad.
Avsluta med hackade valnötter och några timjanblad.
Mixa cheddar och crème fraiche till en slät kräm.
Krydda med salt och peppar.
Rosta valnötterna på medelvärme i en torr panna tills de är gyllene.
Låt kallna och hacka dem grovt.
Skär kavringen i bitar, ca 4x4 cm.
Stek dem gyllene på båda sidor i en stekpanna med smör.
Lägg dem på ett serveringsfat och låt kallna.
Toppa kavringen med en klick cheddarröra och lite fikonmarmelad.
Avsluta med hackade valnötter och några timjanblad.
2
tunnbröd
- mjuka, rektangulära
1 - 1,5 dl smetana
0,5 tsk citronskal - rivet
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
0,5 rödlök - liten
80 g regnbågsrom
Dessa små juliga efterrätter i glas passar även perfekt på julbordet
och går bra att förbereda och lägga ihop innan gästerna kommer.
Pepparkakstrifle i glas med kolasås och lingonkompott
12 pepparkakor
kolasås - färdigköpt
0,25 citron
0,5 msk strösocker
125 g mascarponeost
1 dl vispgrädde
1 msk florsocker
0,5 krm vaniljpulver
1 - 1,5 dl smetana
0,5 tsk citronskal - rivet
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
0,5 rödlök - liten
80 g regnbågsrom
1 - 2 msk
smörgåskrasse
- klippt
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Skär varje tunnbrödsark i 6 bitar,
först på längden på mitten och sedan varje längd i tre delar.
Pensla båda sidorna med vatten och
peta försiktigt ner tunnbrödsbitarna i små muffinsformar
eller kakformar, 4–5 cm i diameter, ställda på en plåt.
Tryck till försiktigt i botten så att de får en stadig platt form att stå på.
Sätt ugnen på 200°.
Skär varje tunnbrödsark i 6 bitar,
först på längden på mitten och sedan varje längd i tre delar.
Pensla båda sidorna med vatten och
peta försiktigt ner tunnbrödsbitarna i små muffinsformar
eller kakformar, 4–5 cm i diameter, ställda på en plåt.
Tryck till försiktigt i botten så att de får en stadig platt form att stå på.
Blanda smetana med citronskal och
krydda med salt och peppar.
Skala och finhacka löken.
Ställ tunnbrödskorgarna på ett serveringsfat.
Klicka ner 1 tesked av citronsmetanan i varje korg.
Toppa med rom, lök och krasse. Servera direkt.
krydda med salt och peppar.
Skala och finhacka löken.
Ställ tunnbrödskorgarna på ett serveringsfat.
Klicka ner 1 tesked av citronsmetanan i varje korg.
Toppa med rom, lök och krasse. Servera direkt.
Dessa små juliga efterrätter i glas passar även perfekt på julbordet
och går bra att förbereda och lägga ihop innan gästerna kommer.
Pepparkakstrifle i glas med kolasås och lingonkompott
12 pepparkakor
kolasås - färdigköpt
Lingonkompott
1 dl lingon0,25 citron
0,5 msk strösocker
125 g mascarponeost
1 dl vispgrädde
1 msk florsocker
0,5 krm vaniljpulver
Gör så här
Lägg lingonen i en kastrull.
Skölj citronen noga i ljummet vatten.
Riv skalet och pressa ut saften.
Blanda ner citronskal, citronsaft och socker i kastrullen.
Koka upp och låt sjuda i 3–4 min.
Låt kallna.
Lägg lingonen i en kastrull.
Skölj citronen noga i ljummet vatten.
Riv skalet och pressa ut saften.
Blanda ner citronskal, citronsaft och socker i kastrullen.
Koka upp och låt sjuda i 3–4 min.
Låt kallna.
Mascarponekräm
Vispa mascarpone, grädde, florsocker och vaniljpulver fluffigt.
Vispa mascarpone, grädde, florsocker och vaniljpulver fluffigt.
Krossa pepparkakorna.
Varva kräm, pepparkakor, kolasås och
lingonkompott i små portionsglas.
Servera direkt.
Varva kräm, pepparkakor, kolasås och
lingonkompott i små portionsglas.
Servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar