tisdag 20 maj 2014

Glutenfria kokostoppar

Ett perfekt glutenfritt alternativ på kakfatet är kokostoppar.
Goda som de är men blir lite extra festliga med en topping av citronglasyr och zest.
Kokostoppar
30 stycken

3 äggvitor (ca 1 dl)
6 dl kokosflingor
25 g smör
2,5 dl strösocker
Topping 
Florsocker
Saft och zest från en citron

Gör så här
Vispa sönder äggvitorna lätt i en kastrull
Blanda ner kokos, smör och socker
Sjud massan på svag värme tills den tjocknar och håller formen
Fördela smeten i toppar på plåt med bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen i 190 grader i ca 10 minuter
Låt kakorna kallna
Blanda lite citronsaft och florsocker till önskad konsistens
Doppa topparna i glasyren och strö lite zest på toppen 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar