torsdag 22 maj 2014

Släng inte maten - soppa

Den här soppan är perfekt att koka när du rensar ur kyl och frys. Fisken som legat ett tag i frysen använder du i soppan. Hängiga och ledsna grönsaker passar utmärkt att koka i soppan. De sista skivorna ättiksgurka som simmar runt i botten på burken och halva biten fetaost från helgen åker också ner. De krossade tomaterna, som av någon anledning alltid följer med hem från butiken för de kan vara bra att ha och nu trängs på hyllan, kan du nu passa på att glesa ur. Lite som att koka soppa på en spik ;) man tager vad man haver. Så min uppmaning är släng inte maten, använd den istället till en god soppa.
Släng inte maten - soppa
4 portioner

400 g fiskfilé
1 gul lök
1 morot
3-4 potatisar
1 paprika
 5 dl vatten
1 burk krossade tomater
2 buljongtärningar
Ättiksgurka
Salt
Peppar
Fetaost

Gör så här 
 Hacka lök
Skiva morot och potatis
Skär paprikan i bitar
Fräs allt i en panna utan att det tar färg
Späd med vatten
Smula i buljongtärningarna
Häll i de krossade tomaterna 
Låt koka i 5-7 minuter
Blanda i ättiksgurkan
Tärna fisken
Låt fisken koka med i ca 1 minut
Smaka av med salt och peppar
Häll upp i tallrik
Toppa med smulad fetaost

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar