söndag 22 juni 2014

Ingefärscheesecake

Ingefärscheesecake
16 bitar
 
200 g kardemummaskorpor
200 g smör
 
Fyllning
4 gelatinblad
1 dl inlagd ingefära
4 dl naturell yoghurt (10%)
300 g färskost
3 dl florsocker
1 krm salt
 
Topping
2 ätmogna, tunnskivade mango
1 gelatinblad
1 dl vatten
1 msk strösocker
 
Garnering
1 lime
 
Gör så här
Mixa skorporna fint i en matberedare
Smält smör och blanda ner skorpsmulorna
Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter för att mjukna
Mixa ingefäran med 1 dl yoghurt med stavmixer
Vispa försiktigt ihop ingefärsyoghurten med 3 dl yoghurt, färskost, florsocker och salt, använd gärna elvisp
Lyft gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i en kastrull
Värm försiktigt under omrörning tills gelatinet är rinnande
Ta av från värmen
Ta lite av yoghurtsmeten och rör ner i gelatinet
Rör sedan noga ner blandningen i resten av yoghurtsmeten
Häll smeten i springformen
 Täck med plastfolie och låt stå i kylen 3 timmar för att stelna 
Ta försiktigt bort kanten på formen med en tunn kniv  
Täck hela tårtan med mangoskivor 
Lägg gelatinbladet i 1 dl kallt vatten i en kastrull, 
låt dra i 5 minuter 
Häll i sockret och värm under omrörning tills socker och 
gelatin precis löst sig, det får inte bli för varmt 
Ringla blandningen över mangon på tårtan 
Använd ett ciseleringsjärn och  
skär fina strimlor av limeskalet 
Toppa tårtan med limeskalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar