onsdag 30 juli 2014

Ugnsbakad fisk med baconströssel

Fisk och bacon är en ny kombination för mig, men helt plötsligt blev fisken intressant för den i familjen som minst gillar fisk :) nämligen dottern. Fick tom hjälp att steka baconen, hon vill ha den knaperstekt och gör det gärna själv, måste erkänna att hon är en fena på att steka bacon ;)

Ugnsbakad fisk med baconströssel
4 portioner

600 g vit fiskfilé 
 1 morot
 1 bit purjolök
 1 bit röd spetspaprika
 1 paket bacon
 2,5 dl matlagningsgrädde 
0,5 dl vatten,
Salt
 Citronpeppar

Till servering
Potatis
Sallad

Gör så här
Tina fisken om den är fryst
 Skär bacon i strimlor och knaperstek i en torr stekpanna
 Låt rinna av på hushållspapper
Skala och skär moroten i tunna bitar
 Skär purjolök och paprika i bitar
 Skär fisken i portionsbitar och 
lägg i en smord ugnssäker form 
Salta och peppra med citronpeppar
Häll grädden och vattnet bredvid fisken
 Strö över grönsakerna och baconet
 Baka fisken i ugn i 225 grader i cirka 30 minuter 

Fisk är nyttig och billig mat

2 kommentarer: