tisdag 25 november 2014

Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten



Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten
12 buffébitar

1 gelatinblad
40 g smör
75 g pepparkakor
150 g ädelost
1 dl crème fraiche

Till servering
0,5 dl rostade pumpafrön
0,5 tsk malen kanel

Gör så här
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter
Smält smör
Mixa pepparkakor
Balanda smör och pepparkaksmixen
Fördela smeten i en bakpappersförsedd springform
För att få små, lagom stora munsbitar, 
använde jag mig av en liten springform, bara 12 cm
Vill du hellre använda en stor form, 22 cm i diameter, 
dubblar du mängden ingredienser
Mixa ost och crème fraiche
Krama ur vattnet ur gelatinbladet och 
smält i kastrull på låg värme
Rör ner gelatinet i ostmixen
Fördela på pepparkaksbotten
Ställ i kylen i minst 2 timmar för att stelna
Strö över kanel och pumpafrön vid servering

En perfekt munsbit vid glöggminglet


4 kommentarer:

  1. Spännande recept! Har fullkomligt frossat i spännande julrecept de senaste dagarna och har en lång, låååång lista på sådant som bara måste prövas. Får lägga till det här på min lista. Liza

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är mycket gott och spännande som florerar nu, både i bloggar och tidningar. För min del i år kommer det bli en hel del saffran, har jag en känsla av.

      Radera
  2. Ser helt fantastiskt ut och verkar otroligt gott! :D

    //hundredkitchenstories.blogg.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du tycker det :) och att du berättar det, tack! / Birgitta

      Radera