onsdag 12 november 2014

Afternoon tea med snittar, scones och söta drömmar




Laxsnittar
8 portioner
8 skivor mörkt fullkornsbröd
Philadelphiaost
8 skivor rökt lax
Färsk spenat el sallad

Gör så här
Bred färskost på bröden
Lägg på lax och sallad på fyra av skivorna
Lägg på de andra fyra skivorna
Kantskär och dela dem i två bitar

Kalkonsnittar
8 portioner
8 skivor ljust bröd
4 stora skivor rökt kalkon
1 liten rulle getost
Gurka

Gör så här
Bred smör på bröden
Lägg på tunna skivor gurka, kalkon och
skivad getost på fyra av bröden
Lägg på de andra fyra bröden
Kantskär och dela dem i två bitar


Scones med hemkokt björnbärsmarmelad
16 stycken
5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
4 tsk salt
100 g smör
3 dl mjölk

Gör så här
Blanda de torra ingredienserna och
finfördela smöret
Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg
Dela degen i 16 bitar
Rulla till bollar och platta ut dem något
Lägg på plåt med bakplåtspapper
Grädda 7-8 minuter
Låt svalna på galler
Björnbärsmarmelad
300 g frusna björnbär
1,5 dl syltsocker

Gör så här
Tina bären
Blanda bär och socker i en kastrull
Låt koka 5-10 minuter
Låt svalna
Servera de ljumma sconesen med
Philadelphiaost och björnbärsmarmelad


Som avslutning på bjudningen passar det fint att servera små, söta Polkagrisdrömmar,
och teet ska naturligtvis serveras som sig bör i blommiga koppar.



1 kommentar:

  1. När är det dags för nästa tillfälle? Vi dyker gärna upp på lite snittar och varmt te. ;) Afternoon tea är så mysigt och det är perfekt med både lite salt och lite sött.

    Kramizar!

    SvaraRadera