fredag 5 december 2014

Lussebullefisk till tveksamma barn

Nu i dagarna är det verkligen passande att locka de barn som är tveksamma till fisk med

Lussebullefisk
4 portioner

2 msk olivolja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 fänkålsstånd, ansat, hackat
2-4 morötter, skivade
3 msk fiskfond
1 burk hela tomater, 400g
7 dl vatten
2 dl vitt vin
2 dl grädde
0,5 g saffran
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
500 g laxfilé i kuber
Dillcrème
2 dl crème fraiche
1 dl dill, hackad
1 citron, rivet skal
Salt
Peppar

Gör så här 
Hetta upp oljan i en gryta
Fräs lök, fänkål och morötter utan att det tar färg
Tillsätt fond, tomater, vatten, vin och grädde
Låt koka 5-7 minuter
Tillsätt saffran, salt, peppar och lax
Låt soppan sjuda några minuter tills laxen är klar
Rör ihop ingredienserna till dillcrèmen och servera till soppan


Annars är ju inlagd sill populärt så här i juletid,
recept på det hittar du HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar