Nu i dagarna är det verkligen passande att locka de barn som är tveksamma till fisk med
Lussebullefisk
Lussebullefisk
4 portioner
2 msk olivolja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 fänkålsstånd, ansat, hackat
2-4 morötter, skivade
3 msk fiskfond
1 burk hela tomater, 400g
7 dl vatten
2 dl vitt vin
2 dl grädde
0,5 g saffran
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
500 g laxfilé i kuber
Dillcrème
2 dl crème fraiche
1 dl dill, hackad
1 citron, rivet skal
Salt
Peppar
Gör så här
Hetta upp oljan i en gryta
Fräs lök, fänkål och morötter utan att det tar färg
Tillsätt fond, tomater, vatten, vin och grädde
Låt koka 5-7 minuter
Tillsätt saffran, salt, peppar och lax
Låt soppan sjuda några minuter tills laxen är klar
Rör ihop ingredienserna till dillcrèmen och servera till soppan
Annars är ju inlagd sill populärt så här i juletid,
recept på det hittar du HÄR
Annars är ju inlagd sill populärt så här i juletid,
recept på det hittar du HÄR
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar