onsdag 14 januari 2015

Italiensk parmesankyckling à la Paolo Roberto

I helgen som gick blev det italienskt till middag en dag. Hittade ett av Paolo Robertos recept på nätet. Det var dock lite meckigt med parmesanpaneringen, men det berodde nog på att mannen, ja, jag skyller på honom ;) rev parmesanosten för grovt. 
Det var lite svårt att få den att stanna kvar på kycklingfilén, men river man den fint är det nog lättare. Så det är ett tips, finriv parmesanosten!
Vill du hellre ha en grekisk touch på den panerade kycklingen så hittar du ett recept på halloumipanerad kyckling HÄR.

Parmesankyckling med rostade grönsaker 
4 portioner

2 kycklingfiléer
2 ägg
1,5 dl riven parmesanost
2,5 dl ströbröd
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Rostade grönsaker
3 paprikor, blandade färger
1 aubergine
8 potatisar
1 rödlök
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor, lätt krossade
1 dl svarta oliver, urkärnade och delade
2 tsk oreganosalt
Svartpeppar

Gör så här
Skär ner grönsakerna och potatisen i ganska stora bitar
Skär rödlöken i klyftor
Häll olivolja i en stor ugnsform/plåt
Sprid ut grönsaker, potatis, rödlök och vitlök i formen
Lägg i oliver
Strö över oregano, salt och peppar
Sätt in i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter
Passa grönsakerna så de kan tas ut ur formen medan de fortfarande är spänstiga
Ta upp vitlöken och kasta
Skär försiktigt varje kycklingfilé i tre tunna skivor på längden
Går lite lättare att skära om filén fortfarande är lite frusen
Salta och peppra
Vispa upp äggen i en skål 
Tillsätt parmesanosten och rör ihop till en smet
Fördela hälften av ströbrödet jämnt på ett fat
Doppa filéskivorna i äggsmeten
Lägg dem därefter försiktigt på fatet med ströbröd
Strö över resterande ströbröd, 
så filéskivorna blir panerade på båda sidor
Värm olivolja i en stekpanna och stek filéskivorna i 5-10 minuter, eller tills de är helt genomstekta och gyllenbruna
Strö över lite parmesanost vid servering

4 kommentarer:

  1. Åh vad gott helt i min smak:)
    Var på besök i din trevliga stad i helgen :) Var på 50-års fest på restaurang Härlig pasta såå god mat
    Ha det gott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter trevligt :) Har passerat restaurangen på Drottninggatan ett antal gånger och noterat den men har aldrig varit inne och ätit. Kanske skulle ta och göra det någon gång...

      Radera
  2. mmm ser smaskigt ut! hoppas du haft en skön julhelg och inte bara lagat mat utan fått ta det lugnt och njuta av att någon annan lagat den :) Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, julhelgen har var fin, men känns rätt avlägsen nu :) Nu ser jag fram emot våren...Ska bara klara av sportlovet och årliga besöket i Björnrike först, sen...
      I vår familj turas vi om att laga mat, måndagar lagar grabben mat, tisdagar dottern, onsdagar mannen och på torsdagar jag. De andra dagarna i veckan brukar av någon oförklarlig anledning tillfalla mig ;) Så jag njuter varje vecka av att någon annan lagar mat, sån tur har jag :) Kram

      Radera