Boken Recept från sena kvällar i New York har verkligen kommit till användning här hemma i min jakt på de perfekta bufférätterna. Dessa cheese sticks t ex blir perfekta snacks på buffébordet. Går att förbereda ett par dagar i förväg.
Cheese sticks
18-20 st
3 smördegsplattor, tinade
1 ägg, lätt vispat
1,5 dl parmesanost, riven
0,25 dl vallmofrön
2 tsk cayennepeppar
Gör så här
Pensla de nedre halvorna av smördegsplattorna med ägg
Strö över hälften av parmesanosten
Vänd över den openslade smördegssidan
och kavla ut till ca 1/4 cm i tjocklek
Pensla degen med ägg
Strö över vallmofrön på en av delarna, cayennepeppar på en annan och
resterande parmesanost på den tredje
Skär degen i ca 1 cm tunna remsor och fördela på en plåt med bakplåtspapper
Tryck med ett finger ner ena änden på remsorna,
och snurra försiktigt runt
Låt stå i kylen eller frysen i ca 15 minuter
Grädda cheese sticksen i 275 grader i 12-15 minuter
Sänk värmen efter 5 minuter till 250 grader
Vänd dem en gång så de blir jämt gräddade och gyllene
Låt svalna på galler
Lycka till med studenten😉min dotter tar studenten nästa vecka. Funderar på att göra dessa godingar
SvaraRaderaTack, här är det full körning just nu. Cheese sticks kommer finnas med imorgon på buffén :)
Radera