måndag 6 april 2015

Cheese sticks på buffébordet

Boken Recept från sena kvällar i New York  har verkligen kommit till användning här hemma i min jakt på de perfekta bufférätternaDessa cheese sticks t ex blir perfekta snacks på buffébordet. Går att förbereda ett par dagar i förväg.

Cheese sticks
18-20 st

3 smördegsplattor, tinade
1 ägg, lätt vispat
1,5 dl parmesanost, riven
0,25 dl vallmofrön
2 tsk cayennepeppar

Gör så här
Pensla de nedre halvorna av smördegsplattorna med ägg


Strö över hälften av parmesanosten


Vänd över den openslade smördegssidan 


och kavla ut till ca 1/4 cm i tjocklek


Pensla degen med ägg
Strö över vallmofrön på en av delarna, cayennepeppar på en annan och 
resterande parmesanost på den tredje


Skär degen i ca 1 cm tunna remsor och fördela på en plåt med bakplåtspapper
Tryck med ett finger ner ena änden på remsorna, 
och snurra försiktigt runt


Låt stå i kylen eller frysen i ca 15 minuter
Grädda cheese sticksen i 275 grader i 12-15 minuter
Sänk värmen efter 5 minuter till 250 grader
Vänd dem en gång så de blir jämt gräddade och gyllene
Låt svalna på galler

2 kommentarer:

  1. Lycka till med studenten😉min dotter tar studenten nästa vecka. Funderar på att göra dessa godingar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, här är det full körning just nu. Cheese sticks kommer finnas med imorgon på buffén :)

      Radera