måndag 4 maj 2015

Fetaostbiffar med potatis och ajvarsås

Hej vardag, och allt vad det innebär. Vardagsmat t ex. Dagens recept funkar absolut till vardags, med lite planering. Köttfärsen tas fram för att tinas redan på morgonen. Potatisen skalas direkt när man kommer hem från jobbet och sätts på spisen för att koka. Ugnen sätts på 200 grader och medan ugnen blir varm blandas färsen till fetaostbiffarna, som sedan steks så de får fin stekyta för att sedan gå klart i ugnen, och medans de gör det blandas ajvarsåsen. Om nu allt gått som planerat så är potatisen lagom klar när fetaostbiffarna är genomstekta och såsen hoprörd. Ät & njut!

Fetaostbiffar
6 portioner

0,5 dl fiberhavregryn
0,25 dl vispgrädde
0,25 dl vatten
1 gul lök
500 g nötfärs
1 ägg
75 g fetaost
2 msk torkad mortlad salvia
1,5 krm salt
2 krm svartpeppar

Gör så här
Blanda havregryn, grädde och vatten i en bunke
Låt stå i 10 minuter
Skala och finhacka löken
Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna utan att den tar färg
Låt svalna
Rör ner den stekta löken, färs, ägg, smulad fetaost och salvia i havregrynsblandningen
Krydda med salt och pepar
Blanda allt till en smidig smet
Forma fetaostbiffar
Stek biffarna på hög värme 1 minut på varje sida,
så de får fin stekyta
Lägg biffarna i en ugnsfast form och
stek färdigt i ugn i 200 grader i 10 minuter

Ajvarsås
6 portioner

1,5 dl ajvar relish
3 dl turkisk yoghurt
0,5 tsk salt

Gör så här
Blanda och smaka av


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar