Till helgens grillade serverades inte bara betsallad med rostad rabarber, ett recept du hittar HÄR, utan även potatis och en mycket god, krämig sås gjord på sweet chilisås, mangochutney och crème fraiche till den som inte är så förtjust i nyttigheter som grönsaker ;)
Men såsen var så oemotståndligt krämig och god så även om jag gott och väl kunnat nöja mig med betsalladen till det grillade så var jag tvungen att äta lite potatis och sås också :) Mums!
Krämig sweet chilisås med mangochutney
4 portioner
1,5 – 2 dl mango chutney
3 msk sweet chilisås
1 dl oxbuljong
2 dl crème fraiche
2 tsk sambal oelek
2 dl crème fraiche
2 tsk sambal oelek
2 tsk soja
Svartpeppar
Svartpeppar
Salt
Grädde
Ev maizena
Gör så här
Rör ut crème fraiche och buljong i en kastrull
Smaksätt med mangochutney, sweet chilisås, sambal oelek och svartpeppar
Vill du ha såsen lite tunnare blanda ut med mer vatten el grädde
Önskar du en tjockare sås, vispa ner maizena utrört i lite vatten
Låt såsen koka ihop
Smaka ev av med mer salt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar