Hade en bit mandelmassa liggandes i kylen, som jag tänkte jag skulle bli av med,
och hittade ett recept på saftig sockerkaka med riven mandelmassa.
Passar fin, fint till eftermiddagens kafferep :) om man nu har mandelmassa hemma, annars kan man baka saftig sockerkaka ändå, utan mandelmassa.
Recept på det hittar du HÄR
Saftig sockerkaka med mandelmassa
3 ägg
3 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl grädde
75 g smör
200 g grovt riven mandelmassa
Gör så här
Smält smöret och låt svalna
Smöra och bröa en sockerkaksform
Vispa ägg och socker poröst
Rör ner grädden
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver för sig
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och därefter smöret
Blanda ner riven mandelmassa i smeten
Häll smeten i sockerkaksformen
Grädda sockerkakan i 175 grader i 35-40 minuter,
känn efter med sticka att den är helt torr
Låt sockerkakan svalna innan den stjälps upp på fat
Med mandelmassa - så gott! : )
SvaraRaderaJajamen... :)
RaderaEfter 40min.va kakan alldeles lös skulle kanske haft den i mitten av ugnen?
SvaraRaderaDet kan finns många orsaker till varför kakan inte var färdig efter 40 min. Det är t ex inte alltid temperaturen i ugnen stämmer med det man ställt in termostaten på och var ugnen uppe i rätt temperatur när du ställde in kakan? Generellt säger man att mjuka kakor ska gräddas i nedre delen av ugnen men om nu din inte blev färdig, och varmluft stiger, så skulle du kanske ha haft den i mitten eller i övre delen av ugnen. Men det är svårt att säga... Hoppas du får njuta av en färdiggräddad kaka om du testar igen. Mvh Birgitta
RaderaDen blev så stilig i min avlånga bakform, lät den stå inne tio minuter längre, smakar ikväll.
SvaraRaderaÅh, den här sockerkakan blir ju saftig och god. Det var dock länge sedan jag bakade den. Det var länge sedan jag bakade överhuvud taget, när jag tänker efter.
RaderaHoppas kakan är färdiggräddad när du smakar den.