måndag 20 juli 2015

Röd vinbärskaka i långpanna


En enkel kaka med röda vinbär 
som går att baka i långpanna eller mindre ugnsform. 
Andra bär som hallon, svarta vinbär och krusbär blir också gott.

Röd vinbärskaka
ca 24 bitar

200 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
ca 250 g bär

Gör så här
Smält smöret
Knäck äggen i bunke
Tillsätt socker och vanilj
Vispa ihop lite lätt med en vanlig visp
Tillsätt mjöl och smör
Blanda till en slät smet
Häll den i en bakpappersklädd långpanna eller mindre ugnsform
Strö över bär
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 25-30 minuter
Låt svalna
Skär upp i rutor
Pudra ev över lite florsocker vid servering

Mera röda vinbär!

2 kommentarer:

  1. kul ska testa dne nu, men med veganska "no egg" samt veganskt smör. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spännande! Berätta gärna hur det gick, och vad du använder istället för ägg.

      Radera