torsdag 13 augusti 2015

Recept på röd vinbärspaj med vaniljsås

Tisdagens recept var en blåbärspaj med limesåsIdag byts bären ut mot röda vinbär och såsen till vaniljsås. Nu tog jag snabbvägen med marsanpulver, men vill du göra dig det lilla extra besväret med att vispa ihop din egna vaniljsås så kommer här ett recept på en snabb vaniljsås. 

Vaniljsås
3 äggulor
3 msk strösocker
3 dl vispgrädde (rätt hårt vispad)
2 tsk vaniljsocker



Gör så här
Vispa äggulor och strösocker fluffigt
Tillsätt den vispade grädden och vaniljsockret i äggvispet
Rör om tills allt blandats


Röd vinbärspaj

150 g smör
3 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 krm salt
1 krm bakpulver
6 dl röda vinbär
ev extra strösocker till bären

Gör så här
Smält smöret
Blanda samman alla torra ingredienser och häll i det smälta smöret
Rör ihop degen snabbt
Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter
Häll på bären
Sockra bären ev lite lätt
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter
Låt svalna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar