När vi kom hem från jobbet idag överraskade dottern med middag.
Naturligtvis bad jag om receptet, men varför göra det enkelt?
Hon hade valt att laga efter ett recept på engelska :)
Så därför får ni här receptet på engelska och så kan ni göra som jag,
använda Google översätt här i listen till höger och få er ett gott skratt.
Tillagning efter denna översättning sker helt på eget ansvar :)
Sour creame chicken paprika
Original recipe makes 4 servings
4 skinless, boneless chicken breast halves
1,5 tablespoons vegetable oil
1 cup chopped onion
1,5 tablespoons butter
2 tablespoons paprika
0,5 teaspoon salt
2 cups chicken stock
1 teaspoon all-purpose flour
1 (8 ounce) container sour cream
Directions
You can leave breasts whole or cut them up, whatever your preference
In a large skillet, heat oil over medium-high heat
Add chicken and pan-fry until cooked through and juices run clear, about 10 minutes Remove chicken from skillet and set aside
Using the same skillet, cook onion in butter until translucent but not brown, about 5 to 8 minutes
Season with paprika and salt
Pour chicken stock into the pan, and bring all to a boil
Reduce heat to simmer; mix flour with sour cream until smooth, then whisk into chicken stock
Place chicken in skillet; simmer until chicken is heated through and sauce has thickened
Hihi nä varför göra det lätt för sig , gott ser det ut i allafall :)
SvaraRaderaKram Anna
Det var riktigt gott, men jag tror också att hon uteslöt allrengöringsmedlet ;)
RaderaVisst kan det bli tokigt med de där översättningsprogrammen. Men det låter gott på engelska. Ha en fin kväll Kram Pernilla
SvaraRaderaKan nog inte riiktigt lita på dem :) Må så gott!
RaderaHaha, ja det kan bli tokigt med översättningar.
Radera1 tsk alla ändamåls mjöl, tyder jag till majsena eller potatismjöl.
Brukar vara vanligt i kycklingrätter med buljong eller fond.
Hon använde vetemjöl, funkade det med :)
RaderaMjölbenämningen innebär att mjölet inte ska ha några tillsatser som ex bakpulver. Att sådant färdigblandat bakmjöl finns, och betraktades som det vanliga mjölet, fick jag lära mig den hårda vägen i ett engelskspråkigt land. Bakpulver i redningen är inte att rekomendera..
SvaraRaderaDin dotters rätt ser jättegod ut. Lyxigt att komma hem till färdig middag.
Misstänkte att det var något sådant som avsågs, rent mjöl utan tillsatser.
RaderaApropå förra veckans fotoutmaning - min favoritmiddag är den då jag får sätta mig vid dukat bord :)