fredag 18 mars 2016

Fredagsfeeling med dansk drömkaka till många i långpanna till fredagsfikat

Hittade ett kakrecept i min hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen. Kommer inte ihåg var receptet kommer ifrån eller varför den heter just dansk drömkaka men det som jag antagligen föll för i receptet och som fick mig att lägga det i sparahögen var nog farinsockret i toppingen som ger kokosen lite extra god och knäckig smak. Smakade som en dröm gjorde den hur som helst :)
En perfekt kaka till fredagsfikat, då den gräddas i långpanna och räcker till många.


 Dansk drömkaka
i långpanna

3 dl socker
4 ägg
50 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Topping
125 g smör
3 dl brunt farinsocker
0,5 dl mjölk
3 dl kokosflingor

Gör så här
Vispa socker och ägg vitt och luftigt
Smält smör och tillsätt mjölken
Rör ner den ljumma blandningen i äggsmeten 
Vänd ner mjöl blandat med backpulver och vaniljsocker
Häll smeten i en långpanna (24 x 38 cm) med bakplåtspapper
Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i 20 minuter
Under tiden smält smöret och tillsätt mjölk och farinsocker
Rör ned kokosen och rör till en jämn smet
Ta ut kakan ur ugnen och fördela smeten över kakan
Höj ugnsvärmen till 200 grader
Grädda kakan i ytterligare ca 10 minuter tills smeten börjar få färg
Känn med sticka att kakan är färdiggräddad


1 kommentar: