Äter du mycket fisk? Kan inte påstå att vår familj äter särskilt mycket fisk, jag skulle kunna tänka mig att äta fisk oftare än 1-2 ggr/vecka, och det konstiga är att trots att jag tycker att fisk kan räknas in i kategorin snabbmat så är det av någon outgrundlig anledning ruskigt svårt att få till mer fisk på menyn.
Men som sagt, 1-2 ggr/vecka äter jag fisk iaf...
Lax och torsk i röd curry- och kokossås
4 portioner
300 g laxfilé
300 g torskfilé
1 zucchini
1 paprika
1 rödlök
1 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 dl vatten
3 msk japansk soja
1 lime, 1,5 msk saft
1 msk Maizena stärkelse
250 g frysta edamamebönor
1 kruka thaibasilika
150 g cashewnötter
Rapsolja
Salt
Till servering
Jasminris
Gör så här
Skär zucchini och paprika i bitar
Skala och skär löken i klyftor
Stek zucchini och paprika i 1 msk olja i en gryta ca 2 minuter
Tillsätt currypastan och fräs ytterligare ca 1 minut
Tillsätt kokosmjölk, vatten och soja och koka upp
Rör ut maizenan i limesaften och tillsätt grytan
Lägg i lök och bönor i grytan
Låt småkoka i 2 minuter
Smaka av med salt och ev mer currypasta
Skär fisken i stora tärningar och krydda dem med salt
Lägg ner fisken i grytan och sjud ytterligare ca 3 minuter
Ta grytan från värmen och låt stå i ca 5 minuter
Rosta cashewnötterna i het stekpanna
Servera fiskgrytan med jasminris, cashewnötter och thaibasilika
300 g laxfilé
300 g torskfilé
1 zucchini
1 paprika
1 rödlök
1 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 dl vatten
3 msk japansk soja
1 lime, 1,5 msk saft
1 msk Maizena stärkelse
250 g frysta edamamebönor
1 kruka thaibasilika
150 g cashewnötter
Rapsolja
Salt
Till servering
Jasminris
Gör så här
Skär zucchini och paprika i bitar
Skala och skär löken i klyftor
Stek zucchini och paprika i 1 msk olja i en gryta ca 2 minuter
Tillsätt currypastan och fräs ytterligare ca 1 minut
Tillsätt kokosmjölk, vatten och soja och koka upp
Rör ut maizenan i limesaften och tillsätt grytan
Lägg i lök och bönor i grytan
Låt småkoka i 2 minuter
Smaka av med salt och ev mer currypasta
Skär fisken i stora tärningar och krydda dem med salt
Lägg ner fisken i grytan och sjud ytterligare ca 3 minuter
Ta grytan från värmen och låt stå i ca 5 minuter
Rosta cashewnötterna i het stekpanna
Servera fiskgrytan med jasminris, cashewnötter och thaibasilika
Vilka härliga smaker :) Fisk glömmer jag oxå bort mellan varven vet inte heller varför. Dottern är bättre på att använda fisk som snabbmat än jag:)
SvaraRaderaHa det gott
Kram Milla
Ja, fisk är ju klart på nolltid, så varför lagar man det inte oftare i sin snärjiga vardag...?
RaderaAllt gott, Milla! Kram
Fisk äter vi rätt ofta. Älskar fisk. Låter gott att ha succhini till. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRaderaVisst är fisk gott! Behöver ju inte vara fisk till middag alltid, utan t ex makrill på mackan eller sillbit till ägget på frukosten. Idag ska det bli laxbruschetta till soppan, tänkte jag.
RaderaKram
Tycker det är jättegott med fisk och lax äter vi en hel del. Det där receptet såg jättegott ut. Kram Suss
SvaraRaderaLax är en tacksam fisk. Finns ju i så många varianter förutom filéerna, t ex rökt och gravad. Hade rökt lax till min laxbruschetta igår :)
RaderaKram Birgitta