tisdag 28 juni 2016

Räkcheesecake


Mer gott från midsommarbordet...



Räkcheesecake

250 g kavring
100 g smält smör
5 gelatinblad
400 g philadelphiaost
3 dl creme fraiche 34%
1 rödlök, finhackad
1 burk med röd kaviar/stenbitsrom
3 msk finhackad färsk dill
2 msk nypressad citronsaft
Salt
Peppar
500 g räkor med skal

Gör så här
Mixa brödet och blanda med smöret
Platta ut degen i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter
Ställ kallt
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter
Rör ihop creme fraiche, philadelphiaost och lök
Vänd ner kaviar, dill och citronsaft
Smaka av med salt och peppar
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag värme
Vänd ner och rör om i smeten tills det är väl blandat
Fyll på smeten i formen över kavringsbotten
Ställ kallt i minst fem timmar, gärna över natten
Dekorera tårtan precis innan servering med räkor



Klicka här för recept på sill- och laxcheesecake!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar