Välkommen!

söndag 31 juli 2016

Vandring vid Ågelsjön, Tiveden och Omberg

Årets sommarväder har verkligen inbjudit till utomhusaktiviteter, och då menar jag inte bara sol och bad, utan även att kunna utforska de fina vandringsleder och skogar som finns i våran närhet. Det kan man ju naturligtvis göra även i regn men det är ju så mycket trevligare om det är uppehåll och solen skiner :)Två dagar vandrade jag på delar av Östgötaleden som finns bara ett stenkast från vårt hem. Varför ge sig iväg upp till fjällen och vandra när man kan vandra här hemma? Nu vandrade jag inte några längre sträckor, utan den första dagen när jag tog bilen och gick själv vid Ågelsjön tog turen ca tre timmar.
Den andra dagen när mannen var med och vi gick hemifrån till Ågelsjön var vi ute i ca 6 timmar. 

Även på vår lilla road trip besökte vi olika vandringsleder.
Mannen och hans familj, som kommer från Motala, pratar ofta om Omberg och Tiveden, platser som jag som kommer från Kolmårdsskogarna aldrig har besökt, så i år tog mannen mig med och visade platser som han tycker är värda att besöka i Tiveden och på Omberg.

Stenkälla i Tiveden var första stoppet.


Inte alldeles enkelt att ta sig dit...En platå under stenblocket som gjord för yoga :)

På Omberg började vi med att besöka Alvastra kloster.


Vi besökte också Ellen Keys Strand.

Så sant...


Inte en alldeles enkel tomt att anlägga trädgård på. Hur tänkte hon!?Efter besöket på Strand åkte vi upp på Ombergs högsta punkt, Hjässan, med storslagen utsikt över Östgötaslätten.


Det sista stoppet blev vid Västra väggar med fika och utsikt över Vättern.

 


Enkel packning och att laga/värma mat på gasolkök är en del av tjusningen när man är ute på road trip. Det blev några måltider ute i det fria. Kanske inga direkt gourmetmiddagar, men de mättar... 
och att äta i vacker, rogivande miljö är oslagbart.


Gulaschsoppa

Köttbullar i brunsås med pasta

Torrmat. Tillsätt kokande vatten i påsen. Stäng igen och låt dra i 8 minuter.


Ät direkt ur påsen.

3 kommentarer:

 1. Omberg har jag varit till några gånger, oteoligt vackert. Men jag hajade till inför dina foton från Ågelsjön, häromdagen pratade jag om en sjö utanför Norrköping där jag var på en härlig date för flera år sedan men jag mindes inte alls vad sjön heter. Nu påminde du mig :-) Mäktiga klippor och häftiga vandringsstigar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man :)
   Många åker till Ågelsjön just för klippornas skull för att klättra. Jag har dock aldrig vågat mig på det. Det räcker gott och väl med de branta stigarna för min del :)

   Radera
 2. I Tiveden finns mycket fint att se en trollsknatur😊 Där har jag varit enkel men har mycket kvar att upptäcka😊 Vackra naturbilder
  Ha det gott
  Kram Milla

  SvaraRadera