fredag 5 augusti 2016

Äppelmarmelad och rostad kokos, solroskärnor och pumpafrön på yoghurten





Det börjar bli hög tid att ta hand om sommaräpplena...




När vi övernattade en natt på Vox-hotell i Jönköping på vår road trip blev jag inspirerad vid frukostbuffén att koka min egna äppelmarmelad och rosta frön och kokos att toppa yoghurten med. 


Gillar ni yoghurt med äpple- och kanelsmak? Då kan jag tipsa er om att ni enkelt kan göra er egna, något mindre sockrade, variant med hemkokt äppelmarmelad med kanel. Visst marmeladen är sötad men inte på långa vägar så söt som smaksatt yoghurt. Sedan är det bara att blanda marmeladen med naturell yoghurt, så vips har man sin egna äpple- och kanelyoghurt.

Äppelmarmelad med kanel

1,5 kg äpplen
800 g syltsocker
1 tsk kanel

Gör så här 
Skala och hacka äpplena
Blanda med syltsocker och kanel i en kastrull
Koka under omrörning i ca 10 minuter
Mixa med stavmixer för slät konsistens
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar
Förvara svalt



Rosta kokos, solroskärnor och pumpafrön i en het panna, var sort för sig. 
Rör om och passa noga så de inte bränns.


2 kommentarer:

  1. Så god den blev äppelmarmeladen.....har fått en ny frukostfavorit ...yoghurt med äpelmaemelad :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du gillade marmeladen :) Visst är den enkel att göra!?

      Radera