fredag 26 augusti 2016

Äppeltips tas tacksamt emot samtidigt som jag delar med mig av mina egna äppeltips till er

Här hemma dignar träden av äpplen?


Hittills har jag hunnit koka äppelmos, äppelmarmelad och baka en äppelkaka
Hittade ett recept på äppelchutney som jag tänkte ta och göra en dag och Nettan inspirerade med en äppeltosca häromdagen som jag också blev sugen på att baka. 
Vad gör ni för gott av era äpplen, ni som har egna, eller får av vänner och bekanta, eller helt enkelt köper i affären? Tipsa gärna om snabba och enkla äppelrecept. 
Tar gärna emot tips på lite mer avancerade äppelrecept också, men då ska de vara sjutton så smarriga för att de ska bli av att göra ;)
Snabbt och enkelt kan vi nog enas om är vår tids melodi.

Här kommer några äppeltips från mig till er.







Och har man riktigt rikligt med äpplen kan man ju unna sig att göra en fin äppelkrans att hänga på dörren.




Hur jag gjorde min äppelkrans hittar du HÄR.

7 kommentarer:

  1. Har inte så många tips men äpple är gott på alla vis. En krans ska man kanske göra. Lyser upp fint nu. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Vi har en favoritäppelpaj med calvados som aldrig gör en besviken och vårt äppelmos smaksatt med calvados är också en favorit.
    http://livsnjutarnasgourmetkok.nu/2014/01/17/helgflard-med-calvadosdoftande-appelpaj/

    http://livsnjutarnasgourmetkok.nu/2013/10/22/vart-eget-recept-pa-hostens-godaste-appelmos/

    Lycka till i dessa äppeltider!
    Kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack till två riktigt bra tips. Calvados har jag aldrig provat, men det ska det bli ändring på nu. Kramar

      Radera
  3. Ibland har jag fått plocka hos folk som har i överflöd. Det jag gillar mest är att bara skala, kärna ur och skära ned för att frysa in som det är. Ger mig möjlighet att trixa till det jag är sugen på under vintern eller bara ta fram till yoghurten eller gröna drinken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Frysa in är smart.
      Jag undrar om din Smakbox- nya vanor kom som den skulle?

      Radera
    2. Den kom några dagar efter att jag blev påmind av din bloggpost. Tack! Provsmakar för fullt men ligger lite efter med bloggandet pga sjuker augusti. Frisk nu så kommer nog skriva om den i veckan.

      Radera
    3. Fint att det funkade som det skulle med leveransen.

      Radera