torsdag 25 augusti 2016

Kalkongryta med kyckling och wokgrönsaker

Visst blir man glad av färg!? Som den här färggranna kalkongrytan, som inte alls är någon kalkongryta utan en kycklinggryta. 
Saken var den att jag helt enkelt inte hittade några frysta kalkonbitar i frysdisken, 
så då fick det bli det som ligger närmast till hands att välja; kyckling.
Men man gör ju som man vill, hittar man kalkonbitar så använder man det, eller så tar man kyckling...


Kalkongryta
4 portioner

600 g frysta bitar av kalkon (kycklingfilé)
Salt
Svartpeppar
1 msk smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk sötstark senap
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk olivolja
500 g wokgrönsaker thai
140 d tärnad bacon

Gör så här
Tina grytbitarna (skär kycklingfilén i mindre bitar)
och strö på salt och peppar
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn grytbitarna runt om
Skala och finhacka lök och vitlök
Låt löken bryna med i stekpannan i någon minut
Lägg grytbitar och lök en gryta
Tillsätt senap och vatten och smula ner buljongtärningen
Låt grytan puttra i 10 minuter på svag värme
Häll olivolja i stekpannan och woka grönsakerna hastigt
Salta och peppra
Lägg grönsakerna i grytan med grytbitar och lök
Bryn baconet i stekpannan några minuter
Toppa grytan med bacontärningarna och servera

4 kommentarer:

  1. Vi väljer att se livet i färg och av färg blir man glad så visst försöker vi färgsätta vår matlagning lika mycket som vårt hem! Det kan aldrig bli för mycket färg är vårt motto! ;)
    Ja, det är synd att kalkon inte verkar vara bestående i det ordinarie sortimentet utan mer sporadiskt återkommande, men som du skriver är kyckling nästbästa alternativet då. Hur som verkar grytan riktigt mumsig!
    Önskar dig en underbar torsdag, här visar termometern på +25 och frun är ledig, inte pjåkigt alls! ;)
    Kramizar i stora lass!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ledig dag i värmen... Härligt! Själv har jag ledig dag imorgon och ska njuta av värmen söder över, i Helsingborg för att vara exakt.
      Fortsatt trevlig dag, frun!

      Radera
  2. Tänk att det kan bli så gott med lite senap i maten vilken bra krydda :)

    SvaraRadera