Den här lättlagade laxgrytan med gröna ärtor lagade jag på semestern när ärtorna precis var klara att skördas.
Men det går naturligtvis lika bra med frysta gröna ärtor eller sockerärtor.
Men det går naturligtvis lika bra med frysta gröna ärtor eller sockerärtor.
Laxgryta med gröna ärtor och gräslök
4 portioner
600 g laxfilé
Salt
Svartpeppar
1 msk smör
1 msk rapsolja
2 dl grädde
1 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
0,5 grön squash
150 g ärtor
1 msk klippt gräslök
Till servering
Kokt potatis
Gör så här
Skär laxen i stora kuber
Strö på salt och peppar
Hetta upp en panna med smör och olja
Stel laxbitarna runt om i ca 5 minuter
Tillsätt grädde, vatten och buljongtärning
Skiva squashen och lägg ner i stekpannan
Låt koka i 5 minuter
Tillsätt ärtor och gräslök
Smaka ev av med mer salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar